ua en ru

Використання 1,3 млрд грн Державтоінспекцією не сприяло безпеці дорожнього руху в Україні, - Рахункова палата

Використання 1,3 млрд грн Державною автомобільною інспекцією (ДАІ) в 2011-I кв. 2012 рр. не сприяло забезпеченню безпеки дорожнього руху в Україні. Про це повідомили в прес-службі Рахункової палати України за результатами аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на функціонування та розвиток ДАІ.

За результатами аудиту, понад 31 млн грн бюджетних коштів витрачені ДАІ з порушенням чинного законодавства, ще 36,7 млн грн - неефективно.

Серед проблем ДАІ Рахункова палата називає зволікання зі створенням і впровадженням державної цільової програми забезпечення безпеки дорожнього руху, недостатнє забезпечення кадрового ресурсу сучасною технікою, провал впровадження у 2011 р. національної автоматизованої інформаційної системи департаменту ДАІ, яка була профінансована з бюджету в обсязі понад 61 млн грн.

"Відсутність єдиної автоматизованої інформаційної системи ускладнює розв'язання проблем у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, відсутнє оперативне забезпечення працівників ДАІ інформацією щодо реєстрації та обліку транспортних засобів, допуску громадян до керування ними, вжиття заходів адміністративного впливу, організації невідкладних дій на місцях ДТП, розшуку викрадених автомобілів тощо", - зазначили в Рахунковій палаті.

За результатами аудиту колегія Рахункової палати запропонувала керівництву МВС і ДАІ вжити невідкладних заходів для розроблення державної цільової програми безпеки дорожнього руху, завершити створення національної автоматизованої інформаційної системи та усунути виявлені недоліки у використанні бюджетних коштів.

Нагадаємо, за результатами аудиту Рахункової палати, Державна судова адміністрація у 2011 р. неефективно використала понад 8,5 млн грн коштів.