ua en ru

В Іспанії почався суд над мафією РФ

В Іспанії почався суд над мафією РФ Фото: Іспанія

На лаві підсудних також перебувають п'ять іспанців

У Мадриді (Іспанія) розпочався судовий процес над російською мафією. Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що депутата Держдуми від "Єдиної Росії" Владислава Рєзніка та ще 17 людей звинувачують у відмиванні грошей для російського злочинного угруповання.Так, деякі з підозрюваних мають зв'язки з російським урядом. Зокрема Рєзнік прибув на суд і заявив, що доведе свою невинуватість.

Окрім того, на лаві підсудних також опинилися п'ять іспанців, яких звинувачують у допомозі російським злочинцям. Серед них - Антоніо де Фортуні, звинувачений у створенні непрозорої бізнес-мережі, яка надсилала гроші мафії на офшорні рахунки.

Як повідомляється, відмивання грошей російськими злочинцями в Іспанії почалося в 1990-х роках. Прокурори вважають, що більш ніж 50 млн євро російської мафії відмила так звана банда "Тамбовська-Малишевська", що базується в Санкт-Петербурзі. А у 2008 році іспанська поліція провела "Операцію Трійка" і заарештувала 20 підозрюваних у належності до російської мафії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Іспанії почала розслідування за фактом повідомлень про те, що російські чиновники відмили 30 млн євро в країні.