ua en ru

ІС зафіксувало в зоні АТО 4 спроби проникнення ДРГ бойовиків в тил

ІС зафіксувало в зоні АТО 4 спроби проникнення ДРГ бойовиків в тил Фото: координатор ІС Дмитро Тимчук

Бойовики продовжують проникати в тактичні тили сил АТО

Протягом останніх двох діб у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі зафіксовано чотири спроби проникнення диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) бойовиків в тил українських військ. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тымчука в Facebook.

"Російсько-терористичні війська продовжують вести активну розвідку бойових порядків сил АТО, в тому числі за допомогою ДРГ (протягом 2-х діб зафіксовано не менше 4-х спроб ДРГ бойовиків "просочитися" в тактичні тили українських військ)", - повідомив Тимчук.

Також, за його словами, бойовики продовжують інженерне обладнання своїх позицій і мінування місцевості.

Крім того, за даними ІС, в районі Гранітного Донецької області (район Волновахи, - ред.) і на приморському напрямку бойовики силами декількох піхотних груп неодноразово відкривали вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях з нейтральної смуги, а також вели активне спостереження за передовими позиціями сил АТО.

"В "зеленці" вздовж Сіверського Дінця продовжує фіксуватися переміщення малих груп бойовиків, які зрідка відкривають вогонь зі стрілецької зброї, активно мінують "сіру" зону, проникаючи також в тактичні тили сил АТО", - йдеться в повідомленні.

За словами Тимчука, бойовики "ЛНР" не дотримуються домовленості про відвід бойової техніки від лінії розмежування на визначену відстань. Танки відводяться у спеціально підготовлені бокси автобази в Олександрівську під Луганськом.

"Подібна картина спостерігається на ряді інших дільниць (р-ни Успенки, Харцизька, Донецька і приморський напрямок), де озброєння відводяться бойовиками на незначну відстань на заздалегідь підготовлені замасковані позиції або на цивільні об'єкти", - додав він.

Оперативные данные группы ИС Российско-террористические войска продолжают вести активную разведку боевых порядков сил ...

Posted by Дмитрий Тымчук on 26 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ніч на 26 жовтня в зоні АТО пройшла спокійно.