ua en ru

В Ірані затримали 27 пов'язаних з ІДІЛ терористів

В Ірані затримали 27 пов'язаних з ІДІЛ терористів Фото: бойовики ІДІЛ (скріншот відео Al Joumhouria)

Бойовики планували серію терактів в країні

В Ірані були затримані 27 терористів за зв'язки з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє ІРНА, посилаючись на інформацію іранської розвідки.

"В Ірані затримано 27 терористів, пов'язаних з ІДІЛ. Напередодні церемонії інавгурації президента Ірану 5 серпня 2017 року в Тегерані, в ході спецоперації була затримана терористична група, що планувала здійснити терористичні акти в центральних провінціях і релігійних містах країни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в результаті операції, яка відбулася у співпраці з регіональним розвідувальним управлінням, було виявлено зброю під час обшуків у бойовиків.

Наголошується, що терористи намагалися передати в Іран зброю, ховаючи її в товарах побутової техніки. Так, в цій операції було заарештовано 10 осіб в центі управління цієї терористичної угруповання закордоном і 17 терористів в Ірані.

"5 осіб із затриманих терористів мали намір здійснити теракт в країні, а інші члени були їхніми спільниками в операції", - резюмували в розвідці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ірані було арештовано більше півсотні підозрюваних у зв'язках з бойовими групами ІДІЛ.