ua en ru

Іран і Сирія підписали угоду про військове співробітництво

Іран і Сирія підписали угоду про військове співробітництво Фото: міністр оборони Ірану Амір Хатами і міністр оборони Сирії Алі Абдулла Айюб (twitter.com/Tasnimnews_EN)

Міністр оборони Ірану Амір Хатамі прибув до Сирії з дводенним візитом

Міністри оборони Ірану і Сирії сьогодні, 27 серпня, підписали угоду про воєнне і технічне співробітництво. Про це повідомило іранське видання Tasnim.

Відзначимо, що раніше іранські ЗМІ повідомляли, що міністр оборони Ірану Амір Хатамі прибув до Сирії з дводенним візитом. Міністр 26 серпня провів переговори з президентом Сирії Башаром Асадом і міністром оборони Алі Абдуллою Айюбом.

"Сирія виходить з кризи і входить у фазу відновлення", - заявив міністр оборони Ірану, додавши, що угода між Тегераном і Дамаском визначає основні принципи співробітництва між двома країнами в галузі оборони.

Нагадаємо, санкції США проти Ірану виявилися ефективніше, ніж очікувалося. Таку заяву під час візиту в Ізраїль зробив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон. За словами Болтона, в економіці Ірану вужа спостерігається інфляція і високий рівень безробіття. Він підкреслив, що відновлення санкцій США ще більше посилить ситуацію.