ua en ru

Іран здійснив невдалий запуск крилатої ракети з підводного човна, - джерело

Іран здійснив невдалий запуск крилатої ракети з підводного човна, - джерело Фото: крилата ракета Ірану

Іранський підводний човен класу Yono виконав пуск ракети

Іран спробував запустити крилату ракету з підводного човна в Ормузькій протоці у вівторок, 2 травня 2017 року, але тестовий запуск провалився. Про це повідомляє Fox News, посилаючись на власні джерела серед чиновників США.

"Іранська підводний човен класу Yono (надмалий підводний човен) виконала пуск ракети. Північна Корея та Іран є єдиними в світі країнами, які експлуатують цей тип підводних човнів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Іран заявив у лютому про успішні випробування ракети підводного човна. Не ясно, чи був запуск у вівторок першою спробою запуску Іраном підводного ракети з підводного човна.

Іранські офіційні особи оголосили в кінці минулого місяця, що військовий бюджет країни збільшився на 145 відсотків при президентові Хасану Роухани і що його збройні сили реструктуризуються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп розкритикував свого іранського колегу Хасана Роухани, вказавши, що очільнику Ірану "краще бути обережним у своїх висловлюваннях.