ua en ru

В Іраку вбито одного з організаторів терактів в Брюсселі і Парижі, - джерела

В Іраку вбито одного з організаторів терактів в Брюсселі і Парижі, - джерела Фото: бойовик ИГИЛ (twitter.com/Terror_Monitor)

Терорист був убитий в ході боїв за звільнення Мосула

Один з передбачуваних організаторів терактів у Брюсселі 2015 році і Парижі в 2016 році Тарік Джадаун, більш відомий під псевдонімом Абу Хамза аль-Бельжики, був убитий іракськими збройними силами. Про це повідомляє HLN.

Повідомляється, що це сталося в ході боїв армії Іраку з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" за звільнення Мосула.

Спецслужби поки не підтверджують цю інформацію, проте ЗМІ говорять про те, що померлий був саме тим, хто готував теракти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 травня 2017 року Інтерпол склав список бойовиків "Ісламського держави" (ИГИЛ), підготовлених на роль смертників для здійснення терактів в Європі в помсту за військові поразки угруповання на Близькому Сході, в який увійшли 173 людини.

В список увійшли особи, "які, можливо, були навчені збирати і встановлювати саморобні вибухові пристрої для нанесення серйозних травм і смертей".