ua en ru

Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів Light Sweet і Brent помітно зменшився

Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів помітно зменшився. З початку дня ціни на ф'ючерси Light Sweet і Brent дещо підросли, але істотно при цьому не змінилися. Станом на 15:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 112,24 (+0,10) при діапазоні котирувань 111,60-112,83;

- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 93,52 (+0,17) при діапазоні котирувань 93,07-93,91.

Учасники ринку утримуються від активних операцій з нафтовими ф'ючерсами, ціни на які зовсім недавно досягли максимальних значень за майже три місяці. Активні операції з нафтовими ф'ючерсами сьогодні також утруднені через відсутність підтримуючих новин і зміцнення позицій долара США на міжнародному валютному ринку FOREX.

Долар з початку дня помітно зріс проти євро, а індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) закріпився вище позначки 82,6 пункту. Долар, що подорожчав, сильно ускладнив купівлі нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

На відкритті фондових торгів в США 9 серпня очікується незначна зміна провідних індексів, про що свідчить динаміка цін на їх ф'ючерси. До відкриття фондових торгів з'явиться свіжа статистика по трудовій зайнятості в США і дані про дефіцит торговельного балансу. Аналітики прогнозують, що за тиждень в країні стало 370 тис. "нових" безробітних проти 365 тис. тижнем раніше. Аналітики очікують, що за підсумками червня зовнішньоторговельний дефіцит США скоротиться до 47,5 млрд дол. проти 48,7 млрд дол. місяцем раніше.

Експерти ОПЕК сьогодні трохи підвищили власний прогноз споживання нафти в світі в поточному році. Очікується, що в 2012 р. споживання нафти в світі складе 88,72 млн бар./день. Місяцем раніше цей показник прогнозувався на рівні 88,68 млн бар./день.

За період 3-7 серпня ціна нафти Brent зросла на 5,7%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) підскочила на 7,4%. За підсумками торгів 8 серпня 2012 р. ціна нафти Brent ще підвищилася приблизно на 0,1% і відновила свій ціновий максимум за 12 тижнів, піднявшись до 112,14 дол./бар. В той же час нафта WTI напередодні вперше за чотири торгові сесії трохи подешевшала, а її ціна знизилася на 0,3% і опустилася до 93,35 дол./бар.