ua en ru

Турчинов вважає інтеграцію в ЄС і НАТО пріоритетною для України

Турчинов вважає інтеграцію в ЄС і НАТО пріоритетною для України Олександр Турчинов вважає, що пріоритет для України - інтеграція в ЄС і НАТО

Україна розглядає Європейську та Євроатлантичну інтеграцію як пріоритетні напрямки зовнішньої політики. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов сьогодні під час презентації Стратегії національної безпеки, передає кореспондент РБК-Україна.

"У середньостроковій перспективі, спираючись в першу чергу на власні можливості, Україна залишає за собою право брати участь у системі колективної безпеки і оборони. Поділяючи спільні з ЄС і НАТО цінності, Україна розглядає Європейську та Євроатлантичну інтеграцію як пріоритетні напрямки зовнішньої політики", - заявив Турчинов.

За його словами, дану стратегію визначає поглиблення партнерства з США як гарантом міжнародної безпеки Євроатлантичного простору.

Крім того, він зазначив, що Україна вважає важливим фактором зовнішньополітичного співробітництва поглиблення співпраці з Китаєм.

Нагадаємо, Польща прогнозує збільшення товарообігу з Україною втричі після інтеграції в ЄС.