ua en ru

Інформація про замінування 6 станцій метро в Харкові не підтвердилася

Інформація про замінування 6 станцій метро в Харкові не підтвердилася Фото: інформація про замінування 6 станцій метро в Харкові не підтвердилася

Зловмиснику, який зробив повідомлення про мінування, загрожує до 6 років позбавлення волі

Інформація про замінування 6 станцій метро в Харкові не підтвердилася. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області.

"Працівники поліції оглянули понад 26 тисяч кв. метрів території, евакуювали 8685 осіб. Жодних вибухових пристроїв чи інших небезпечних речовин не виявлено", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, місця подій оглянули співробітники слідчо-оперативних груп територіальних відділів поліції, експерти, вибухотехніки та кінологи.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Зловмиснику, який зробив повідомлення про неправдиве замінування, загрожує до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харків сьогодні, 16 травня 2016 року, замінували 6 станцій метро, назви яких підлягають перейменуванню. Зокрема, правоохоронці шукали вибухівку на станції метро "Площа Конституції", "Маршала Жукова", "Пролетарська", "Радянської Армії", "Площі Повстання" і "Метробудівників імені Ващенка".