ua en ru

Індонезійська влада поки не повідомляє про громадянство загиблих при землетрусі

Індонезійська влада поки не повідомляє про громадянство загиблих при землетрусі Фото: наслідки урагану в Індонезії (twitter.com/UkrZaKordonom)

Посольство України підтримує оперативну з рятувальними службами і медичними установами країни

Влада Індонезії поки не повідомляює громадянство іноземців, які загинули внаслідок землетрусу і цунамі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу департаменту консульської служби МЗС України.

"Компетентні органи Індонезії поки не повідомляють громадянство іноземців, загиблих в результаті землетрусу і цунамі. Посольство України підтримує оперативний зв'язок з рятувальними службами та медичними установами", - йдеться в повідомленні департаменту у Twitter.

Також у МЗС закликали громадян України, які можуть перебувати в Індонезії, повідомити про себе рідним.

"Просимо утриматися від відвідин територій, охоплених стихійним лихом", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо,землетрус в Індонезії відбулося 28 вересня після цунамі, магнітуда склала 7,5. На Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель. Перші кілька сотень загиблих були жителями міста Палу. За останніми даними, кількість загиблих в результаті землетрусу і наступного за ними цунамі перевищила 1,2 тисячі осіб.

Після землетрусу біля індонезійського острова Сулавесі з трьох в'язниць втекли 1,2 тис. ув'язнених. Зазначено, що масова втеча стався з двох в'язниць у місті Палу і ще одного у місті Донгала в провінції Центральний Сулавесі. Представник Міністерства юстиції Індонезії заявив, що ув'язнені втекли, оскільки побоювалися, що постраждають від землетрусу.

Європейський союз виділив Індонезії 1,5 млн євро в якості допомоги жертвам землетрусу і цунамі. Також Єврокомісія направила в постраждалий регіон експерта з гуманітарних питань, який буде займатися координацією роботи ЄС з надання допомоги.