ua en ru

Індія погрожує Пакистану розплатою за атаку на табір у Кашмірі

Індія погрожує Пакистану розплатою за атаку на табір у Кашмірі Фото: місце подій у Кашмірі (twitter.com/juned_wani)

За останньою інформацією, загинуло 6 солдатів та батько одного із військових

Індія попередила Пакистан, що змусить країну заплатити за атаку на військовий табір в індійському штаті Джамму і Кашмір. Про це повідомляє Reuters.

У Пакистані відповіли, що країна "здатна захиститися від будь-якого акту агресії", а звинувачення Індії є несправедливим та "без будь-яких доказів".

Атака на територію, за яку конфліктують ці дві країни, відбулася 10 лютого. За останньою інформацією, загинуло 6 солдатів та батько одного із військових.

Міністр оборони Індії Нірмала Сітараман повідомила журналістам, що в армії є докази, що напад було ініційовано з Пакистану. Міністр заявила, що сусідня країна заплатить за це.

Пакистан заперечує звинувачення Індії та надання матеріальної допомоги мусульманським сепаратистським бойовикам в Кашмірі.

"Ми неодноразово спостерігали, як Індія бере на себе роль судді, присяжних і ката", - сказано в заяві міністерства закордонних справ Пакистану.

Зазначається, що у вересні 2016 року бойовики вторглися на індійську військову базу в місті Урі в Кашмірі, контрольованому Індією. У результаті атаки загинуло 18 індійських солдатів. Тоді Індія також звинувачувала Пакистан у нападі.

Нагадаємо, 10 лютого збройні угруповання здійснили набіг на табір індійської армії. Бій тривав близько 36 годин до вечора 11 лютого. Було ліквідовано тьрох бойовиків.