ua en ru

Індексація пенсій і соцвиплат буде забезпечена з 1 липня 2015 р

Проведення індексації заробітної плати, грошового забезпечення, пенсійних і соціальних виплат, передбачених законом України № 76-VIII "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України", буде забезпечено з 1 липня 2015 року Про це заявив глава фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко під час засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми отримали інформацію про те, що наша ініціатива підтримана, закон №1577 - цей проект закону підписаний і оприлюднений. Тому з 1 липня 2015 р. індексація пенсій і зарплат для наших виборців буде забезпечена", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, в ніч на 29 грудня 2014 р. народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1577 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України". За відповідне рішення проголосували 256 нардепів із 226 мінімально необхідних. Президент України Петро Порошенко підписав закон № 76-VIII 31 грудня.

З 1 січня 2015 р. цей закон набув чинності. Крім іншого цей закон доповнює статтю 5 закону України "Про індексацію грошових доходів населення" частиною шостою такого змісту: "Проведення індексації грошових доходів населення здійснюється в межах фінансових ресурсів бюджетів всіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування на відповідний рік". У той же час в прикінцевих положеннях зазначено, що Кабінет міністрів України за результатами першого півріччя 2015 р. і з урахуванням економічної ситуації повинен затвердити порядок проведення індексації заробітної плати, грошового забезпечення, пенсійних і соціальних виплат.