ua en ru

В Іллічівську військові заблокували депутатів міськради, вимагаючи визнати РФ країною-агресором

В Іллічівську військові заблокували депутатів міськради, вимагаючи визнати РФ країною-агресором Фото: люди у військовій формі під Іллічівським міськрадою ("Траса Е-95")

Конфлікт вичерпаний, сесію міськради перенесли на 27 серпня

У м. Іллічівськ (Одеська обл.) невідомі заблокували депутатів міської ради, вимагаючи від них прийняти рішення про визнання Росії країною-агресором, а також про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС в Одеській області.

"Група невідомих людей заблокували в сесійній залі Іллічівської міської ради приблизно 30 депутатів, з яких 8 жінок. Вони вимагали від депутатів прийняти рішення на сьогоднішній сесії з двох питань. Перше - це визнання Росії країною-агресором, друге - виділення земельних ділянок учасникам АТО", - повідомили в міліції.

Як зазначається, на їх звернення депутати відповіли, що за законом необхідно зібрати комісію і внести ці питання до порядку денного на наступну сесію.

"У відповідь в приміщення Іллічівської міської ради прибули невідомі у камуфляжній формі і заблокували двері сесійної зали. Хтось пустив в будівлю мерії газ. На врегулювання конфлікту прибули співробітники міліції. Ситуація вирішилася, сторони прийшли до згоди. Іллічівський міська рада працює у звичайному режимі. Сесія перенесена на 27 серпня 2015 року", - сказано в повідомленні.

У той же час, як повідомляє місцеве видання "Траса Е-95", після блокування міськради до будівлі прибула група невідомих спортивної статури. Між ними і бійцями АТО виникла бійка. Також повідомляється про постраждалих.

"Потім міськрада прибули співробітники міліції з автоматами, а потім швидка допомога і працівники Держслужби з питань надзвичайних ситуацій. Рятувальники заявили, що будівля замінована і всіх слід негайно евакуювати", - зазначає видання.

Відзначимо, напередодні депутати Білгород-Дністровської міськради (Одеська обл.) підтримали рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором.