ua en ru

Ідея посилення тиску на Росію новими санкціями не втрачає своєї актуальності, - Турчинов

Ідея посилення тиску на Росію новими санкціями не втрачає своєї актуальності і після Мінська. Про це сьогодні заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, виступаючи на Європейській конференції голів парламентів "Демократія, суверенітет і безпека к Європі" у м. Осло (Королівство Норвегія), повідомили у прес-службі ВР.

"Нестійке перемир'я і вимушене припинення вогню може змінитися надійним миром і тривалою стабільністю тільки в умовах повного виведення російських регулярних військ і їх найманців разом з технікою і озброєннями з території України, встановленням суцільного і жорсткого контролю за кордоном між двома країнами", - заявив Турчинов.

При цьому спікер Ради зазначив, що Україна вважає обов'язковим елементом стабілізації ретельне спостереження ОБСЄ та місіями інших міжнародних спостерігачів за виведенням російських військ, техніки і озброєнь з української території і недопущенням порушення російськими військовими українських кордонів. "Поки цього не відбудеться, не можна припиняти координацію дій і зменшувати тиск на агресора", - додав Турчинов.

Голова Верховної Ради заявив, що російська агресія спрямована не тільки безпосередньо проти України. "У широкому контексті це загроза і для всієї Європи, та й усього світу. Адже вона веде до повної руйнації існуючої системи міжнародних відносин і міжнародного права, нівелює його основоположні принципи, підриває атмосферу довіри між державами. Це момент кризи для світової спільноти", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, нові санкції ЄС проти РФ офіційно вступлять у силу завтра, 12 вересня.