ua en ru

ICANN відмовила Google в отриманні доменного імені http://search

Корпорація ICANN, що відповідає за координування роботи системи доменних імен, відмовила інтернет-компанії Google в отриманні доменного імені http://search. Про це повідомляють "Подробиці".

ICANN заявила, що розглянула резолюцію, в якій її закликають не делегувати на користь Google кореневу доменну зону .search.

Виділення нових доменних зон проходить в рамках програми New TLDs, а заявка на домен search від Google надійшла у квітні цього року. Якби делегування цієї зони було б реалізовано, то інтернет-гігант отримав би можливість розмістити свій пошуковик та інші сервіси за адресою http://search.

Задовго до того, як Google направила в ICANN заявку, остання вже попереджала, що доменні імена в нових кореневих зонах не повинні конфліктувати з низкою вже вживаних рішень і не повинні бути загальновживаними, такими як music, city, bank і тому подібні.

Раніше відразу декілька ініціативних груп направляли в ICANN листи, в яких виступали проти програми New TLDs, так як, на їхню думку, вона загрожувала руйнуванням діючої системи доменів, і викликала масу технічних труднощів. Зокрема, вони вказували, що "безкрапкові" домени будуть конфліктувати з інтранет-адресацією в багатьох локальних мережах, а також викличуть помилки в мережевому протоколі SMTP.

Так чи інакше, але в ICANN вже повідомили, що доменного імені search компанія Google не отримає, а внесена грошова застава за ім'я їй буде повернена.

Інсайдери і в самій ICANN говорять, що нові доменні імена, хоча і дозволяють заробити доменним реєстраторам, по суті несуть в собі більше шкоди, ніж користі, так як вигоди від впровадження подібних систем неочевидні, а проблеми вже є.

Раніше Google заявила про намір поліпшити роботу пошуку, використовуючи особисті дані користувачів.