Причиною зростання стала переорієнтація експортерів з Росії на інші ринки збуту
У I півріччі 2017 року, після різкого падіння в 2014-2016 роках, експорт кондитерських виробів зріс на 11% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Центру підтримки експорту при Торгово-промисловій палаті України.
У центрі зазначають, що причиною став активний процес переорієнтації експортерів кондитерських виробів на нові, часто не традиційні для України міжнародні ринки після втрати ринку збуту в Росії.
На думку аналітиків центру, найбільш перспективними ринками збуту для української "кондитерки"являться такі країни СНД, як Казахстан, Білорусь, Молдова, Туркменістан, Азербайджан, Грузію та інші, а також сусідні Польща з Молдовою і віддалені Ірак і Монголія.
На сьогодні, традиційними споживачами вітчизняної кондитерської продукції виступають країни СНД, на які припадає понад 50% продукції.
У нинішньому році українські кондитерські вироби почали користуватися високим попитом на ринках Польщі (приріст +120%), Іраку (більше 130%) Литви (майже 60%) і США (+38%).
Нагадаємо, чотири українських тваринницьких підприємства отримали 12 вересня право експорту на ринок Європейського Союзу.