ua en ru

І.Богословська: "Єдині енергетичні системи України" досі не ліквідували

"Єдині енергетичні системи України" досі не ліквідували. Про це під час засідання заявила голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради (ВР) з питань розслідування підписання газових договорів між "Газпромом" та НАК "Нафтогазом", депутат Партії регіонів Інна Богословська, передає кореспондент РБК-Україна.
"Офіційна відповідь статистичного управління чітко зазначає, що "ЄЕСУ" досі не ліквідована. Компанія працює, при чому її керівником є один з діючих народних депутатів", - заявила І.Богословська, не зазначивши його прізвище.
За її словами, тимчасова слідча комісія направила додаткові запити до Дніпропетровської держадміністрації, а також до Дніпропетровського статистичного управління щодо реєстратора "ЄЕСУ".
Нагадаємо, ТСК "розслідує обставини виникнення заборгованості промислово-фінансової корпорації "Єдині Енергетичні Системи України" перед Міністерством оборони Російської Федерації в сумі 198 млн дол. та перед ВАТ "Газпром" в сумі 84 млн дол. та надання державних гарантій про їх погашення. ТСК також розслідує "обставини проведення переговорів, погодження умов і підписання "Контракту купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 рр." та "Контракту про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України" між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" від 19 січня 2009 рр. на предмет наявності ознак державної зради в діях колишнього прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко".