ua en ru

HTC виграла патентну суперечку у Apple

Тайванська компанія HTC виграла суд у Лондоні. Позивач - Apple - стверджувала, що HTC порушила її права на 4 патенти, які використовуються в мобільних пристроях, передає телеканал "Росія 24".

Cпірні патенти описували технології розблокування гаджетів за допомогою певного жесту на сенсорному екрані (slide-to-unlock), використання мультимовної клавіатури, роботи з зображеннями та елементами екрану. Патент на технологію slide-to-unlock є предметом суперечок між Apple і іншими учасниками ринку: Samsung Electronics і Motorola Mobility.

Представники Apple відмовилися від коментарів. HTC сприйняла постанову позитивно, заявивши, що вона підтверджує, що претензії Apple до HTC необгрунтовані. "Ми розчаровані тим, що Apple воліє змагатися в суді, а не на відкритому ринку", - поскаржився прес-секретар HTC.

Високий суд Лондона постановив, що патенти, які описують технології "мультитач" та інші особливості ПО iPhone, не є дійсними через вкрай нечіткі і розпливчасті формулювання.

Американська компанія намагалася перекрити доступ тайванської компанії на свій рідний ринок. У липні 2011 р. HTC визнали винною в порушенні двох патентів Apple, але пізніше заборону на ввезення було знято.

Відзначимо, раніше також повідомлялося, що Apple виплатила 60 млн дол. для врегулювання судової суперечки про права на торговельну марку iPad в Китаї.