ua en ru

У ході спецоперації "Мігрант" повідомлено про підозру 392 іноземцям-правопорушникам

У ході спецоперації "Мігрант" повідомлено про підозру 392 іноземцям-правопорушникам Фото: нарада з підбиття підсумків оперативно-превентивних заходів під умовною назвою "Мігрант" (npu.gov.ua)

Також було виявлено 539 кримінальних правопорушень, учинених іноземцями

У ході міжвідомчої наради з підбиття підсумків оперативно-превентивних заходів під умовною назвою "Мігрант" повідомлено про підозру 392 іноземцям-правопорушникам та виявлено 539 кримінальних правопорушень, учинених іноземцями. Про це повідомляє прес-служба головного управління Національної поліції посилаючись на главу Націполіції Сергія Князева.

"Так, у ході спецоперації було виявлено 539 кримінальних правопорушень, учинених іноземцями, 392 особам повідомлено про підозру", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 21 травня 2018 року під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового відбулася міжвідомча нарада з підбиття підсумків оперативно-превентивних заходів під умовною назвою "Мігрант". Заходи були спрямовані на виявлення порушників міграційного законодавства, зокрема, протидію злочинним групам та окремим особам, які прибувають до країни з метою вчинення злочинів.

У ході спецоперації "Мігрант" повідомлено про підозру 392 іноземцям-правопорушникамУ ході спецоперації "Мігрант" повідомлено про підозру 392 іноземцям-правопорушникамУ ході спецоперації "Мігрант" повідомлено про підозру 392 іноземцям-правопорушникамФото: нарада з підбиття підсумків оперативно-превентивних заходів під умовною назвою "Мігрант"
Також зазначається, що на нараді було встановлено, що упродовж 2018 року, на території України іноземцями було вчинено 950 злочинів.

Так, по 521 іноземцю та особі без громадянства було прийнято рішення про примусове повернення чи видворення за межі держави. З них – 322 рішення були задоволені та виконані.

Разом з тим повідомляється, що Сергій Князєв наголосив, що однією зі складових ефективної протидії злочинам, які вчиняють іноземці, є попередження повторного їх вчинення шляхом скорочення строку перебування в Україні, а також примусового їх повернення за межі держави із забороною подальшого в’їзду.
"Якщо ми видворяємо сотні людей, не використовуючи механізм заборони в’їзду, то цій людини нічого не заважає повернутись в Україну через інший пропускний пункт, навіть через добу-дві", – наголосив очільник Нацполіції.
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що 14 травня 2018 року у Києві в одному із хостелів правоохоронці затримали 98 мігрантів.