ua en ru

У Херсонській області дітей відправляють у Скадовськ для запобігання хімотруєнню

У Херсонській області дітей відправляють у Скадовськ для запобігання хімотруєнню Ілюстративне фото (ua.igotoworld)

Діти будуть тимчасово навчатися та відпочивати у Скадовську через ситуацію з хімічними викидами в окупованому Крыму

У Херсонській області місцева влада у зв'язку із хімічними викидами на заводі "Кримський титан" прийняла рішення тимчасово відправити дітей до курортного Скадовська. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

Зазначається, що таке рішення ухвалене з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей. Загалом до Скадовська відправлять майже 2000 осіб.

"Діти навчатимуться в школі і відпочиватимуть з батьками та супроводжуючими педагогами. 7 вересня вже відправили 200 осіб, 8 вересня - 500осіб", - повідомили у міністерстві.

У Херсонській області дітей відправляють у Скадовськ для запобігання хімотруєнню

Нагадаємо, як повідомили 8 вересня в Міністерстві закордонних справ, Україна передасть звернення до міжнародної Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) з приводу хімічних викидів та забруднення повітря в окупованому Криму на заводі "Кримський титан".

За даними Державної прикордонної служби, станом на 8 вересня у зв'язку з викидами на заводі "Кримський титан", який розташований на окупованому Російською Федерацією півострові, за допомогою до медиків звернувся 61 прикордонник.