ua en ru

HarvEast Holding в 2012 р. направив понад 15 млн грн на реалізацію соціальних проектів

Сільськогосподарський холдинг HarvEast в 2012 р. направив понад 15 млн грн на підтримку соціальної сфери і розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів, в яких розташовані активи холдингу. Про це сказано в повідомленні HarvEast.

У повідомленні зазначено, що вказані кошти включають в себе фінансування проекту "Мільйон на район", матеріальну допомогу пайовикам холдингу на придбання побутового палива, виконання зобов'язань за договорами про соціально-економічне партнерство і так званий "соціальний" бюджет холдингу.

"У 2012 р. ми збільшили обсяги фінансування соціальних проектів з боку холдингу майже в 4 рази - до 15 млн проти 4 млн грн в 2011 р. Ми також визначили для себе пріоритетні напрямки, в яких наша допомога та інвестиції необхідні в першу чергу. Це - підтримка і розвиток соціальної інфраструктури сіл і турбота про здоров'я їх мешканців. В цих напрямках ми плануємо працювати і в 2013 р., сконцентрувавшись на реконструкції та обладнанні фельдшерсько-акушерських пунктів, відновленні систем водопостачання, ремонті і благоустрії шкіл, дитсадків та сільських будинків культури", - сказав гендиректор HarvEast Holding Саймон Чернявський.

За рахунок коштів соціального бюджету, щорічно виділяється на підтримку і розвиток соціальної інфраструктури регіонів присутності холдингу, в 2012 р. вирішена проблема водопостачання в дев'яти селах Донецької області, надана допомога в газифікації сіл Петрівське (Старобешівський район Донецької обл.) і Синиця (Христинівський район Черкаської обл.), проведено поточний ремонт шкіл, дитячих садків та сільських будинків культури, в т.ч., в чотирьох дитсадках і п'яти школах проведена повна заміна вікон на металопластикові, в 18 селах відновлено вуличне освітлення, надається допомога з розчищення доріг від снігу та вивезення сміття з територій сіл, профінансовано проведення Дня села у всіх сільських радах.

У рамках соціального проекту "Мільйон на район" в 2012 р. HarvEast виділив 5 млн грн на вирішення найбільш гострих соціальних питань в п'яти районах Донецької області, в яких сконцентровані активи холдингу. У Старобешівському районі в рамках проекту проведено ремонт будинків культури в селах Стила, Придорожнє і Петровське, замінена покрівля дитячого садка в с. Солнцево, встановлені металопластикові вікна у дитячому садку с. Мар'янівка, проведено капітальний ремонт артезіанських свердловин в селах Новокатиринівка і Василівка. У Тельманівському районі відновлено вуличне освітлення в селах Вільне, Дерсаново, Михайлівка, Кузнєцово-Михайлівка, Греково-Олександрівка та Луково, здійснено ремонт водопроводу в с. Чермалик, встановлені металопластикові вікна у дитячому садку с. Бахчовик, замінений ліфт в Тельманівській районній лікарні. У Новоазовському районі виділені кошти направлені на капітальний ремонт водопроводу та встановлення металопластикових вікон у школі в с. Приморське. У Першотравневому районі холдинг профінансував спорудження поля для міні-футболу та поточний ремонт поліклініки та станції швидкої допомоги в смт. Ялта, ремонт водопроводу в с. Радянська Україна і ремонт покрівлі дитячого садка в с. Комишувате. У Володарському районі здійснено капітальний ремонт систем водопостачання в селах Кременівка і Шевченко і відремонтовано терапевтичне відділення Володарської районної лікарні, сказано в повідомленні холдингу.

З метою підвищення соціальної захищеності пайовиків холдингу в 2012 р. їм надано матеріальну допомогу на придбання побутового палива. Допомогу отримали 3 тис. 746 пенсіонерів-пайовиків на суму понад 4 млн грн.
Ще 2,3 млн грн спрямовано холдингом на виконання соціальних зобов'язань за договорами про соціально-економічне партнерство, укладеного між холдингом і адміністраціями Новоазовського і Тельманівського районів.

Також, спільно з благодійним фондом Ріната Ахметова "Розвиток України", проведено безкоштовне флюорографічне обстеження для жителів Володарського, Першотравневого і Тельманівського районів Донецької області.

HarvEast Holding - сільськогосподарський холдинг, який володіє й управляє активами в Донецькій, Запорізькій, Черкаській, Житомирській областях та Криму. Основні напрямки діяльності холдингу: рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво. Холдинг створений 10 березня 2011 р. на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Загальний банк оброблюваної землі становить близько 220 тис. га; поголів'я великої рогатої худоби - 25 тис. голів. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ і група "Смарт-Холдинг".