ua en ru

У Харківській області правоохоронці попередили спробу рейдерського захоплення підприємств

У Харківській області правоохоронці попередили спробу рейдерського захоплення підприємств Фото: поліція затримала банду, що здійснювала рейдерські захоплення підприємств

Участь у рейдерському захопленні підприємств брали мешканці Дніпра та Каменського

У Харківській області правоохоронці попередили спробу рейдерського захоплення підприємств. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Як повідомляється, співробітники Лозівського відділу поліції затримали 70 осіб, які в камуфляжній формі, масках та зі зброєю увірвалися до підприємства.

Зловмисники блокували роботу підприємства та здійснювали дії, направлені на вивіз та пошкодження майна. Згодом стало відомо, що у трьох фірмах - ТОВ "БОТіК", ТОВ "Сурят" та ТОВ "Агробізнес-2010" - відбулась незаконна зміна власника в електронно-реєстраційних базах.

За повідомленням начальника місцевої поліції Миколи Пономара, зловмисники шляхом обману здійснили перереєстрації корпоративних прав компаній без відома засновників вказаних підприємств.

"Працівники поліції оперативно відреагували на повідомлення про скоєний злочин. До з’ясування усіх обставин події вони забезпечували належну охорону правопорядку та особисту безпеку працівників підприємства. В результаті проведення усіх необхідних заходів від Лозівського міськрайонного суду було отримано дозвіл на проведення огляду території для фіксування та опису майна", - йдеться у повідомленні.

Участь у рейдерському захопленні підприємств брали мешканці міста Дніпра та Каменського віком від 18 до 50 років. У громадян була вилучена зброя та спецзасоби.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.1 ст. 162 (порушення недоторканності житла), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок ДТП у Харківській області постраждали 6 осіб.