ua en ru

В Харківській області в поїзді прикордонники виявили "вибухівку", залишену ФСБ

В Харківській області в поїзді прикордонники виявили "вибухівку", залишену ФСБ Фото: поїзд "Москва-Харків", в якому знайшли підозрілий предмет

Пасажирів вагону було евакуйовано, вагон відчеплено та перенаправлено на резервну колію

Прикордонники Харківського загону в пункті пропуску "Харків-залізничний" в ході прикордонно-митного оформлення поїзда "Москва-Харків" виявили предмет, схожий на вибухівку. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Повідомляється, що під час огляду одного з вагонів в купе поїзда спільна оглядова група у складі прикордонників та представників фіскальної служби виявила предмет, схожий на вибуховий пристрій. Пасажирів вагону було евакуйовано, вагон відчеплено та перенаправлено на резервну колію. По даному випадку проінформовано представників СБУ, ДСНС та Нацполіції.

altaltaltalt

Фото: підозрілий предмет в поїзді

"В результаті роботи правоохоронців встановлено, що предмет, схожий на вибуховий пристрій, є імітаційним та був встановлений представниками ФСБ РФ. Згодом це підтвердили і самі представники прикордонної служби ФСБ РФ, які пояснили, що нібито розмістили цей предмет для перевірки пильності російського прикордонного наряду. Українські прикордонники, на відміну від російських охоронців кордону, виявились пильнішими та не пропустили навіть учбовий пристрій", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, з початку року прикордонники виявили майже 2 тис. недійсних паспортів.