ua en ru

У Харківській області пробурена нова свердловина, що дозволяє добувати 150 тис. куб м газу в добу

У Харківській області пробурена нова свердловина, що дозволяє добувати 150 тис. куб м газу в добу Фото: у Харківській області знайдено родовище газу

Свердловина досягла проектної глибини 2,9 тис. м

У Харківській області пробурена нова свердловина, що дозволяє добувати 150 тис. куб м газу в добу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПАТ "Укргазвидобування".

"ПАТ “Укргазвидобування”, найбільша газовидобувна компанія України, отримало промисловий дебіт природного газу з розвідувальної свердловини №8 Чкалівського родовища (Чкалівське нафтогазоконденсатне родовище, Харківська область, - ред.). Свердловина досягла проектної глибини 2,9 тис. м і розкрила проектний горизонт", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, внаслідок освоєння свердловини, "Укргазвидобування" отримало промисловий дебіт 150 тис. кубометрів на добу. Таким, чином, за попередніми розрахунками, приріст запасів газу по свердловині складає близько 200 млн кубометрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 6 березня 2017 року у Харківській області запустили нову свердловину із дебітом більше 1 млн кубометрів газу на добу.