ua en ru

У Харківській області більше 15 тис. працівників великих підприємств підвищать зарплату, - Світлична

У Харківській області більше 15 тис. працівників великих підприємств підвищать зарплату, - Світлична Фото: Юлія Світлична

Це стало можливим завдяки переговорам Світличної з керівниками 5 великих підприємств

Заробітна плата більше 15 тисячам працівників великих промислових підприємств Харківської області буде підвищена до кінця року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Харківської обласної адміністрації Світлична Юлія.

За словами Світличної, підвищення зарплати стало можливим завдяки домовленостям, досягнутим з керівництвом 5 великих промислових підприємств Харківської області.

"Останнім часом я багато спілкувалася з людьми безпосередньо на підприємствах. Харківський плитковий завод, Харківський тракторний завод, Завод ім. Малишева, Турбоатом, Шебелинкагазвидобування – це потужні промислові підприємства різної форми власності. Можу повідомити: після детальних обговорень разом з власниками та керівництвом цих підприємств ми знайшли можливості для підвищення заробітної плати людям", – заявила Світлична під час візиту на Харківський плитковий завод.

За словами керівника Харківської ОДА, обласна влада надасть необхідну підтримку для забезпечення підвищення зарплати працівникам підприємства.

"Є чіткий план збільшення виробництва. Зі сторони обласної влади буде підтримка. Заробітна плата до кінця року в середньому збільшиться майже на 1000 грн, будуть підвищені соціальні гарантії працівників. Домовилися про підвищення соціальних стандартів на підприємствах і в наступному році. Інвестиції не тільки у виробництво, але і у людей – це правильний вибір", – резюмувала Світлична.

Крім того, сьогодні під час зустрічі з колективом Харківського тракторного заводу (ХТЗ) Світлична повідомила, що зарплата на підприємстві зросте в середньому на 3000 грн – з 6000 до 9000 грн.

"Підтримка президента України дала нам можливість "вдихнути друге життя" в завод ХТЗ. Зобов'язання, які були надані інвестором президенту під час його візиту на підприємство по підвищенню заробітної плати колективу, виконані. Середня зарплата вже зросла до 6000 грн, а до кінця року вона буде 9000", – зазначила Світлична.