ua en ru

В Харківській обл. до травневих свят посилюють заходи безпеки

В Харківській обл. до травневих свят посилюють заходи безпеки Фото: Майдан Свободи в Харкові

Буде залучено близько 8,4 тисяч військовослужбовців

У Харківській області до травневих свят приймаються посилені заходи безпеки. Про це повідомили 29 квітня начальник ГУ УМВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв та начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар.

"До охорони порядку в ці дні буде залучено близько 8,4 тисяч військовослужбовців (співробітників міліції). Це в два рази більше, ніж в звичайний час... Також додатково до охорони порядку буде залучено особовий склад військової частини Нацгвардії, Університету внутрішніх справ, Університету повітряних сил, громадські формування. Будуть залучатися сили міліції з інших областей", - повідомив Дмитрієв.

Начальник облміліції зазначив, що в ці дні молоді люди з георгіївськими стрічками, які сьогодні у людей старшого покоління асоціюються з бойовиками "ДНР-ЛНР", будуть затримуватися і перевірятися для з'ясування особистості.

"За останній тиждень виявлено три схрону зі зброєю - ... в межах Харкова, в лісопарковій зоні, ... у Вовчанському районі", - зазначив Пивовар, коментуючи активізацію останнім часом в області диверсійно-підривних груп, підготовлених в Росії і в Криму.

За словами Пивовара, в схронах були виявлені, крім автоматів, снайперські гвинтівки, гранати, вибухові речовини і гранатомети. Їх виявлення стало можливим завдяки місцевим жителям.

"Тільки в цьому році в області було знешкоджено 24 диверсійно-розвідувальні групи чисельністю від 3 до 8 чоловік, ... попереджено 8 терактів", - заявив начальник Управління СБУ в Харківській області.

В цілому харківської силовики заявили про готовність запобігти можливі провокації на свята в області.