ua en ru

У Харківській обл. арештували бойовика ДНР

У Харківській обл. арештували бойовика ДНР Фото: СБУ

Зловмисника засуджено до 3 років позбавлення волі

У Харківській області арештували Учасника терористичної організації так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Учасника терористичної організації ДНР вироком Дергачівського районного суду Харківської області засуджено на три роки позбавлення волі. Кримінальне провадження велося слідчими Управління СБ України в Харківській області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 29-річний мешканець Донецької області з жовтня минулого року добровільно перебував у складі терористичного угруповання - так званого "міністерства державної безпеки ДНР".

"Він охороняв місця дислокації терористів у Донецьку та мав посвідчення цієї фейкової структури. Зловмисник активно відстоював та пропагував відділення Донецької області від України, а також збирав інформацію щодо розміщення українських підрозділів. Наприкінці травня сепаратиста затримано на державному кордоні співробітниками СБУ та прикордонниками під час спроби виїзду до Російської Федерації", - повідомляють у прес-службі.

Як повідомляється, вироком суду його визнано винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманих в Україні російських військових судитимуть.