ua en ru

"Харківських партизан" будуть судити заочно

"Харківських партизан" будуть судити заочно Фото: ГПУ

Прокуратура передала в суд справу "харківських партизан"

Прокуратура Харківської області направила до Комінтернівський районний суд Харкова обвинувальний акт відносно двох організаторів терористичної групи "харківські партизани" і семи її учасників. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що зловмисників будуть судити заочно.

Оскільки підозрювані ховаються від органів слідства і суду та перебувають у розшуку, прокуратура звернулася в Київський районний суд Харкова з клопотанням про проведення спеціального заочного досудового розслідування і отримала дозвіл на нього, повідомили в ГПУ.

Двом організаторам і керівникам "партизан" інкримінується: створення терористичної групи, вчинення диверсій і терористичних актів, за попередньою змовою групою осіб, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 ст. 113, ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Нагадаємо, раніше прес-служба ГПУ повідомила, що максимальна санкція інкримінованих терористам статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.