ua en ru

У Харкові проходить пікет на підтримку "Радио Вести"

У Харкові проходить пікет на підтримку "Радио Вести" Фото: пікет на підтримку "Радио Вести" (джерело фото - Вести)

У Харкові на площі Свободи зібралося понад 300 радіослухачів

У Харкові на площі Свободи зібралося понад 300 обурених слухачів "Радио Вести" з метою продемонструвати свою позицію з приводу відмови Нацради з телебачення і радіомовлення продовжити ліцензію "Радіо Вести" в Харкові. Про це повідомляється на сайті "Вести".

Зокрема, мітингувальники тримали плакати з написами: "Президенте, поверни нам свободу слова", "Нацрада, дотримуйся закону", "Радио Вести, ми з тобою разом", "Ми за свободу слова". Також харків'яни закликають президента як гаранта свободи слова втрутитися в ситуацію і повернути їм улюблену радіостанцію.

За даними видання, у пікеті беруть участь багато студентів і пенсіонерів.

alt

Нагадаємо, 23 лютого Нацрада позбавила "Радио Вести" ліцензії у Харкові. За дане рішення проголосували всі члени ради.

У медіахолдингу "Вести" у свою чергу заявляють, що Нацрада таким рішенням не тільки порушила закон, проігнорувавши заборону, але і в своєму прагненні якнайшвидше оголосити конкурс на вільну частоту свідомо вдалась до підміни професійних понять.

За словами заступника голови Нацради з ТБ і радіомовлення Уляни Фещук, Нацрада вирішила не виконувати рішення суду тому, що "не знайома з суддею". Печатки суду члени регулятора також назвали "незрозумілими".

Прийняття рішення щодо київської філії "Радио Вести" відклали до цієї п'ятниці, 3 березня.