ua en ru

У Харкові пособник ЛНР отримав 3 роки умовно

У Харкові пособник ЛНР отримав 3 роки умовно Фото: бойовики ЛНР

Чоловік повинен був отримати 5 років в'язниці, проте визнав провину і розкаявся

У Харкові посібник так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) отримав 3 роки умовно. Про це повідомляє місцеве видання 057.ua з посиланням на Київський райсуд Харкова.

"Колишній житель села Дякове Антрацитівського району на Луганщині запропонував допомогти бойовикам самопроголошеної Луганської республіки стартовими пакетами та ваучерами поповнення рахунку", - йдеться в повідомленні.

Стартових пакетів та поповнення рахунку чоловік придбав на 20 тис. грн.

Усе необхідне він купив на ринку "Барабашово" і передала їх водієві таксі, який прямував із Харкова до міста Ровеньки Луганської області.

Чоловіка засудили за звинуваченням у фінансуванні тероризму - ч. 2 ст. 258-5 КК України. Він повинен був отримати 5 років в'язниці, проте визнав провину і розкаявся. Суд врахував розкаяння і призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно.

Нагадаємо, раніше Київський районний суд Харкова визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму), харків'янина і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років.