ua en ru

Хакери вкрали більше 10% залучених з допомогою криптовалют коштів

Хакери вкрали більше 10% залучених з допомогою криптовалют коштів Фото: Bitcoin (pexels.com)

Було викрадено більше 10% коштів, залучених організаторами первинних розміщень токенів криптовалют

В результаті хакерських атак були викрадені більше 10% коштів, залучених організаторами первинних розміщень токенів криптовалют (Initial Coin Offering, ICO). Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на дослідження Ernst & Young (EY), присвячене ризиків, пов'язаних з інвестиціями в кріптовалюти.

Так, проаналізувавши дані про 372 ICO, експерти EY з'ясували, що приблизно 400 млн доларів з 3,7 млрд, які вдалося залучити організаторам випуску криптовалют, були викрадені.
Відзначено, що найбільш активно хакери використовували для крадіжки фішинг, зокрема, з його допомогою їм вдавалося викрадати у організаторів того чи іншого ICO до 1,5 млн доларів в місяць.

Крім того, у звіті EY йдеться про виявлення декількох випадків, коли організатори ICO заклали в них умови, інформація про яких не розкривалася інвесторам, або прямо суперечила розкритим умов.

Нагадаємо, компанія NiceHash, яка займається наданням послуг по оренді комп'ютерних потужностей для майнінг криптовалют, заявила, що хакери зламали платіжну систему компанії і вкрали биткоины (Bitcoin) на більш ніж 70 млн доларів.