ua en ru

Хакери з КНДР атакували південнокорейські біржі криптовалют, - Bloomberg

Хакери з КНДР атакували південнокорейські біржі криптовалют, - Bloomberg Фото: криптовалюта (pixabey)

КНДР намагається роздобути биткоины та інші кріптовалюти для уникнення санкцій з боку ООН

Хакери з Північної Кореї атакують південнокорейські біржі криптовалют. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на фірму FireEye Inc., досліджує сферу кібербезпеки.

Повідомляється, що КНДР намагається роздобути биткоины та інші кріптовалюти, які можуть бути використані для уникнення жорстких обмежень, включаючи нові санкції з боку ООН.

Згідно з інформацією видання, хакери Кім Чен Ина підсилюють атаки на критовалютные біржі в Південній Кореї і відносяться до них сайти. Вони зламали англомовний новинний сайт про биткоине і зібрали викупні платежі жертв вірусу WannaCry, стверджує FireEye. Злом сайту допоможе хакерам визначати тих, хто на нього заходить.

За даними FireEye, в 2017 році підтвердила як мінімум три атаки КНДР на південнокорейські біржі, одна з них - у травні - була успішною.

Місцеві ЗМІ пишуть, що в травні була зламана сеульська біржа Yapizon, яка втратила при атаці понад 3,8 тис. биткоинов. Однак у FireEye повідомили, що немає чітких вказівок на те, що у зломі брала участь КНДР.

Як зазначає Bloomberg, кріптовалюти могли зацікавити президента КНДР Кім Чен Ина, так як вони не регулюються на державному рівні і їх використання може бути потайним, що робить їх зручними для фінансування проектів і відмивання грошей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комісія по нагляду за фінансовим сектором Південній Кореї (FSC) провела засідання робочої групи з цифровим валют, обговоривши заходи посилення контролю.