ua en ru

Хакера з РФ засудили до 9 років тюрми в США

Хакера з РФ засудили до 9 років тюрми в США Фото: хакери

Хакер тримав готівкою в депозитних комірках близько 272 тисяч доларів

Хакера Олександра Твердохлєбова, що володіє громадянством Росії і США, засудили у Віргінії до 9 років в'язниці за крадіжку десятків тисяч номерів кредитних карт. Про це повідомляє The Washington Post.

Так, на його рахунках виявили понад 5 мільйонів доларів.

29-річний Твердохлєбов в суді заявив, що постарається "спокутувати свою провину". За версією слідства, він провів майже десять років на російських інтернет-форумах, де хакери об'єднуються в угруповання і продають крадену інформацію. Щоб приєднатися до форуму йому був необхідний поручитель, який довів би його надійність.

Зазначимо, Твердохлєбов протягом декількох років зміг виставити на продаж як мінімум 40 тис. номерів кредитних карт. Він також намагався продати доступ до 500 тис. комп'ютерів, які були заражені шкідливими програмами. За твердженням прокурора, хакер вкрав конфіденційну фінансову інформацію.

Як повідомляється, Твердхолебову вдалося отримати близько 1 млн доларів перекладами з Китаю і Росії, для переведення в готівку коштів до банківського рахунку він найняв двох студентів з Росії.

Твердохлібова заарештували в лютому в Каліфорнії, в березні він визнав себе винним. До арешту, за твердженням прокурора, росіянин жив в Лос-Анджелесі, їздив в подорожі і водив BMW. Хакер тримав готівкою в депозитних комірках близько 272 тис. доларів на рахунках в Лос-Анджелесі, Лас-Вегасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що творці вірусу Petya запропонували розшифрувати всі заражені дані за 250 тис. доларів.