ua en ru

Х.Северінсен стурбована згортання демократичних процесів в Україні.

Співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні в 1995-2007 рр. Ханне Северінсен стурбована швидкістю згортання демократичних процесів в Україні. Про це вона сказала в ефірі програми "Шустер Live".
"Я завжди знала, що в Україні крихка демократія. Але я навіть не уявляла, що за два місяці, коли працює новий Президент, він використав їх для того, аби перебрати на себе уряд, скасувати результати виборів 2007 р., повністю підкорити собі Вищу раду юстиції, Верховний суд, СБУ і навіть парламент", - зазначила Х.Северінсен. Вона також звернула увагу, на те, що було відкладено місцеві вибори, та висловила думку, що це можливо було зроблено аби спочатку призначити губернаторів.
Колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні негативно оцінила харківські угоди, підписані Президентом України Віктором Януковичем. "Так, для Медведєва (Президента Росії) це був успіх, оскільки він отримав права на базу дуже за дешево, і я вважаю, що не потрібно було Україні давати в концесію базу, це значить, що ваші діти житимуть за такого режиму концесії", - наголосила Х.Северінсен.
Окремо колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні зупинилася на ухваленні держбюджету-2010 без попереднього обговорення. "Виглядає, що бюджет народився з темної ночі. Я не розумію, якщо у вас, як ви кажете, дійсно такий хороший бюджет, то чому ви відкрито його не обговорювали, чому ви уникали такого обговорення?" - запитала Х.Северінсен у представника коаліції, присутнього у студії програми.