ua en ru

ГРУшник Єрофєєв відмовився від свідчень

ГРУшник Єрофєєв відмовився від свідчень Фото: Євген Єрофєєв

Євген Єрофєєв заявив, що давав свідчення під загрозою смерті

Військовослужбовець Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії Євген Єрофєєв відмовився від свідчень проти себе. Про це він заявив журналістам під час перерви в засіданні суду, передає Російська служби Бі-бі-сі.

Під час короткої перерви в засіданні Євген Єрофєєв встиг сказати журналістам, що не визнає своєї провини, а свідчення на себе дав під загрозою смерті.

Нагадаємо, Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва затримали в середині травня під час бою біля міста Щастя Луганської області. Вони назвалися військовими головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації, однак пізніше в Міністерстві оборони Росії заявили, що вони звільнилися з військової служби в кінці минулого року. Єрофеєву і Александрову пред'явлені звинувачення за кількома статтями: ведення агресивної війни, незаконне перетинання кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, а також тероризм і сприяння теракту.

Сьогодні в Голосіївському районному суді Києва відбулося попереднє засідання по справі Єрофєєва і Александрова.

В ході засідання суд постановив продовжити арешт російських громадян до 21 листопада.

Крім того, суд направив справу Єрофєєва і Александрова в Апеляційний суд Києва для визначення підсудності справи. У свою чергу Апеляційний суд повинен передати справу на Вищий спеціалізований суд, який і визначить остаточно підсудність справи.

Захист наполягає, щоб суд над Єрофєєвим і Александровим перенесли з Києва в Луганську область.