ua en ru

Група організацій СБ в 2012 ФР надала країнам Європи і Центральної Азії 10,47 млрд дол

Група організацій Світового банку в 2012 фінансовому році, що закінчився 30 червня, надала урядам країн з ринками, що формуються в регіоні Європи та Центральної Азії (ЄЦА) фінансування в розмірі 10,47 млрд дол. Про це говориться в прес-реліз банку.

"Перед країнами з ринками, що формуються в регіоні Європи та Центральної Азії як і раніше стоїть завдання стійкого відновлення економіки", - заявив віце-президент Світового банку по регіону Європи і Центральної Азії Філіп Ле Уеру. "Негативний вплив кризи на даний регіон здійснюється за трьома основними критеріями: фінанси, торгівля та грошові перекази трудових мігрантів. Світовий банк надає сприяння країнам в їх діях, спрямованих на зміцнення економіки, надає фінансову підтримку в цілях підвищення якості державних послуг, зміцнення банківських систем і захисту найвразливіших верств населення від наслідків кризи", - додав Філіп Ле Уеру.

В опублікованому нещодавно огляді "Глобальні економічні перспективи" наголошується, що темпи зростання в даному регіоні в 2012 році, швидше за все, знизяться до 3,3% - за умови, що кризу в зоні євро вдасться вирішити до кінця 2012 року. Обсяг підтримки, що направляється в регіон банком, досяг у цьому фінансовому році 6,6 млрд дол.; у цю суму увійшли 6,2 млрд дол., виділені Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) і 362 млн дол., надані Міжнародною асоціацією розвитку (МАР). Найбільшими позичальниками стали Румунія (1,9 млрд дол.), Туреччина (1,1 млрд дол.), Казахстан (1,1 млрд дол.) і Польща (1 млрд дол.). Позикові кошти використовувалися для підтримки трьох основних напрямків роботи в регіоні: подальше поглиблення реформ в цілях підвищення конкурентоспроможності, сприяння реформуванню соціальної сфери в інтересах забезпечення економічного зростання, що відповідає інтересам широких верств населення, і допомога країнам в реалізації дій, що призводять до "екологізації" економічного зростання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБ в 2012-2013 рр. виділить країнам Східної Європи і Центральної Азії 27 млрд дол.