ua en ru

Гройсман бачить в складі нового уряду Климпуш-Цинцадзе та Шимківа

Гройсман бачить в складі нового уряду Климпуш-Цинцадзе та Шимківа Фото: Гройсман бачить в складі нового уряду Климпуш-Цинцадзе та Шимківа

Гройсман відмовився називати посади, на яких бачить Климпуш-Цинцадзе і Шимківа

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що бачить в складі нового уряду під його головуванням Іванну Климпуш-Цинцадзе та Дмитра Шимківа. Про це він сказав, відповідаючи на запитання кореспондентра РБК-Україна.

"Якщо так станеться, що коаліція запропонує мені очолити уряд, я готовий взяти на себе відповідальність. Я буду формувати уряд з людей, які здатні робити реформи... Можу вам сказати ще, що я би із задоволенням працював би спільно з Іванною Климпуш-Цинцадзе, я би працював із задоволенням з Дмитром Шимківим. Це ті люди, які мають абсолютно сучасні погляди на розвиток України", - підкреслив Гройсман.

Водночас він не уточнив, на яких саме позиціях бачить претендентів.

"Міністра і віце-прем'єр-міністр... Тільки консультації можуть дати відповідь на те, хто може зайняти яку позицію. Я оприлюдню тоді, коли ми будемо розуміти про формування нового уряду і нової коаліції", - зазначив спікер Ради.

Нагадаємо, голова парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак повідомив, що НФ очікує новий склад Кабінету міністрів України протягом місяця.