ua en ru

Гройсман: три фракції з п'яти фактично вийшли з коаліції, але де-юре поки що у коаліції є голоси

Гройсман: три фракції з п'яти фактично вийшли з коаліції, але де-юре поки що у коаліції є голоси Фото: Володимир Гройсман розповів про ситуацію в коаліції

За словами Гройсмана, це дуже серйозна політична криза

У коаліції сьогодні де-юре 237 підписів, однак, якщо кожен, хто вважає це необхідним, відкличе свої підписи, то голосів буде менше 226. Про це заявив спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман, передає 112 Україна.

Так, Гройсман зазначив, що розуміє всю серйозність ситуації, адже з 5 фракцій коаліцію залишили 3 політичні сили.

"Це дуже серйозна політична криза, але я б сказав, що це урядова криза, яку викликала парламентська криза", - вважає він.

"Насправді, де-факто три фракції вийшли, а де-юре, сьогодні є 237 підписів, яким потрібно визначитися, щоб кожен їх відкликав, якщо вважає це необхідним, і тоді буде менше 226", - повідомив він.

Раніше у регламентному комітеті заявили, що коаліція існує, оскільки заяву "Радикальної партії" Олега Ляшка про вихід з коаліції не було оголошено з трибуни парламенту.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада України не підтримала проект постанови №4080 "Про відповідальність Кабінету Міністрів України (щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України)".