ua en ru

Гройсман просить ГПУ перевірити інформацію про надання дозволів на розробку родовища літію без конкурсу

Гройсман просить ГПУ перевірити інформацію про надання дозволів на розробку родовища літію без конкурсу Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман додав, що, якщо цей факт буде доведено, має бути "жорстка відповідальність"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман просить Генеральну прокуратуру України (ГПУ) та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) перевірити інформацію про надання дозволів на розробку родовища літію без конкурсу. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Я написав листа до Генпрокуратури та Антикорупційної прокуратури, щоб перевірити інформацію, яка днями з’явилась в ЗМІ. Йдеться, що начебто дозвіл на розробку родовища літію був виданий наближеним до влади особам без конкурсів", - написав він.

Крім того, Гройсман додав, що, якщо цей факт буде доведено, має бути "жорстка відповідальність".

"Всі учасники ринку повинні бути на рівних умовах, рівно отримувати доступ до геоданних, аукціонів. Ми не маємо миритись з тим, що в Україні у певних сферах утворилися певні "клуби", - додав він.

Зазначимо, у розслідуванні для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” повідомлялося, що пов'язана з оточенням нардепа Ігоря Кононенка та міністра енергетики Ігоря Насалика компанія "Петро-Конслатінг" нібито поза конкурсом отримала спецдозвіл на розробку 14 млн тон літієвої руди.

Мова йде про спецдозвіл на розробку родовища у Донецькій області, який компанія отримала у 2018 році.

Як повідомляється, одним з керівників вказаної компанії є Тарас Ігнащенко, батько якого є радником Насалика, помічником нардепа від БПП Анатолія Матвієнка; сусідом нардепа Ігоря Кононенко.

Також зазначається, що Тарас Ігнащенко веде бізнес з сином першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Ігорем Гладковським. Зокрема, вони є співзасновниками ТОВ “Київбіоенерго”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем чиновниками Державної служби геології та надр України.