ua en ru

Гройсман доручив у найшвидші терміни підготувати до осінньо-зимового періоду звільнені територій Донбасу

Гройсман доручив місцевим керівникам у найшвидші терміни забезпечити повну готовність до осінньо-зимового періоду територій Донецької та Луганської областей, звільнених від терористів.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман доручив місцевим керівникам у найшвидші терміни забезпечити повну готовність до осінньо-зимового періоду територій Донецької та Луганської областей, звільнених від терористів. Про це повідомила прес-служба віце-прем'єра.

Як повідомляється, на сьогоднішній день показники підготовки ЖКГ на звільнених територіях становлять від 70-90% в залежності від напрямків підготовки. Всі решта регіонів прозвітували на сьогоднішній селекторній нараді про стовідсоткову технічну готовність їх населених пунктів до опалювального періоду.

Гройсман вкотре наголосив на важливості заміщення та економії споживання газу.

"Виходячи з того, що для проходження опалювального періоду з мінімальними потребами енергоносіїів, Україні не вистачає 5 млрд куб. м газу. Тому економити потрібно сьогодні, оскільки при сильних морозах взимку маємо пройти пікові навантаження безжодних збоїв", - звернувся до представників областей Гройсман.

Раніше міністр оборони України Валерій Гелетей пообіцяв завершити підготовку до зими військових, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, до кінця поточного тижня, тобто до 6 жовтня 2014 р.