ua en ru

Гройсман доручив розібратися з роздачею нардепам помилкової біографії Вощевського

Гройсман доручив розібратися з роздачею нардепам помилкової біографії Вощевського
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення розібратися, чому народним депутатам була роздана помилкова біографія кандидата на посаду віце-прем'єра Валерія Вощевського.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення розібратися, чому народним депутатам була роздана помилкова біографія кандидата на посаду віце-прем'єра Валерія Вощевського. Відповідне доручення Гройсман дав у відповідь на звернення Олега Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Була подана біографічна довідка депутата Валерія Вощевського, відомості якої були повністю не підтверджені і не є офіційною біографією депутата. Тому я даю доручення Апарату ВР провести службове розслідування... Якщо був допущений факт фальсифікації інформації біографії, я доручаю розслідувати цей факт і обставини, чому підроблені дані перебували у сесійній залі, проінформувати депутатів, хто і з якою метою це зробив... У разі ознак злочину, дати відповідні оцінки", - підкреслив він.

Як з'ясувалося, депутатам роздали біографію Вощевського, в якій говорилося про те, що проти нього за розкрадання коштів було порушено кримінальну справу, а також, що він має громадянство Мальти.

У свою чергу Валерій Вощевський заявив, що має лише громадянство України, а кримінальну справу проти нього відкрили, щоб змістити з посади.

Нагадаємо, кандидат на посаду віце-прем'єра Валерій Вощевський виступає за реформування "Укравтодору" та "Укрзалізниці".