ua en ru

Гройсман доручив вивчити ситуацію з можливим обмеженням польотів на сході України

Гройсман доручив вивчити ситуацію з можливим обмеженням польотів на сході України Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Йдеться про обмеження в районах, які межують із зоною АТО

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розглянути ситуацію з можливим обмеженням польотів у кількох аеропортах східного регіону України. Про це повідомляє прес-служба секретаріату Кабміну.

"Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну спільно з керівниками ряду інших міністерств, Державіаслужбою та СБУ невідкладно розглянути ситуацію щодо можливого обмеження польотів повітряних суден у кількох аеропортах східного регіону України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, йдеться про обмеження в кількох аеропортах східного регіону України.

Гройсман доручив МІУ спільно з іншими міністерствами та відомствами виробити обґрунтовані пропозиції й надати відповідні пояснення Європейському агентству авіаційної безпеки (EASA), щоб не допустити потрапляння стратегічно важливих для України аеропортів в "фактичну авіаційну ізоляцію". Зокрема, мова йде про заборону польотів в міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз може заборонити польоти європейським авіакомпаніям в районах, які межують із зоною проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.