ua en ru

Гройсман доручив "Нафтогазу" врегулювати проблему нестачі газу в Україні

Гройсман доручив "Нафтогазу" врегулювати проблему нестачі газу в Україні Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр-міністр звинувачує "Газпром" у шантажі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз Україна" в терміновому порядку врегулювати проблему нестачі газу в країні. Про це глава уряду повідомив у своєму відео-зверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook.

"Я тільки що розмовляв з керівником НАК "Нафтогаз", якому я поставив два чітких питання, що потребують врегулювання. По-перше, не допустити будь-яких технічних збоїв і по-друге, знайти інші варіанти поставки газу", - заявив Гройсман.

Він сказав, що припинення занять в школах, або обмеження будь-яких структур є не найкращим рішенням, зазначивши, що до таких заходів потрібно вдаватися тільки в крайньому випадку.

Крім того, за словами прем'єра, всі профільні служби приведені в стан підвищеної готовності і вже зайняті пошуком рішень для стабілізації ситуації з газопостачанням.

Гросман звинуватив у тому, що сталося Російську Федерацію та її газового монополіста "Газпром".

"Газпром", як звичайно, почав шантажувати...В тому, що сталося, винен виключно "Газпром" і Росія", - підкреслив глава уряду.

Внаслідок дій Газпрому Україна відчуватиме деякий брак газу

Внаслідок дій Газпрому у ці дні Україна відчуватиме деякий брак газу. Щоб уникнути негативних наслідків цієї ситуації, на декілька днів введені заходи з обмеження споживання газу. Перед керівництвом НАК "Нафтогаз" мною поставлено завдання максимально швидко врегулювати проблему. Прошу владу на місцях постійно контролювати ситуацію і оперативно реагувати, якщо людям потрібна буде будь-яка ваша допомога. #Нафтогаз #Газпром #газ

Опубліковано Volodymyr Groysman 2 березень 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні вранці російська компанія "Газпром" знизила тиск у трубопроводах зі свого боку, чим ускладнила транзит газу в країни Євросоюзу через Україну.