ua en ru

Гройсман оголосив перерву та покликав коаліцію на нараду щодо голосування за антикорупційний законопроект

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив перерву у пленарному засіданні парламенту на 10 хвилин для проведення наради з керівниками фракцій коаліції щодо голосування у першому читанні за законопроект № 1660-Д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства України з питань запобігання корупції".

"Шановні колеги, керівників фракцій коаліції я прошу зараз на 10 хвилин зайти до мене на нараду з приводу подальшого голосування з цього питання", - сказав спікер.

Зазначимо, що заний законопроект поміж іншим передбачає призначення директора Національного антикорупційного бюро на підставі подання конкурсною комісією 3-х осіб Президенту України, який одноосібно призначає з цих кандидатів керівника бюро. Разом з тим директора Бюро не можна звільнити без згоди Верховної Ради України.

Народні депутати провалили голосування за цей законопроект у першому читанні, віддавши всього 203 голоси "за", виступаючи за те, щоб голова Антикорупційного бюро призначався за погодженням з Верховною Радою 226 або 300 голосами.

Разом з тим інша частина парламентарів коаліції зазначає, що процедуру призначення голови Бюро можна буде погодити під час підготовки даного законопроекту до другого читання.