ua en ru

Грищенко: Україна не має втратити європейські перспективи через справу Тимошенко

Україна не має втратити європейські перспективи через справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив міністр зовнішніх справ України Костянтин Грищенко.

На питання про можливі перешкоди, які ставить справа Тимошенко на шляху євро інтеграції України, міністр заявив, що українська влада уважно стежить за порадами західних колег і враховує їх.

"Ми слухаємо наших західних колег, враховуємо їх поради і побажання, а також пояснюємо нашу позицію щодо цього питання. Головне в цьому - зберегти європейські перспективи", - вважає Грищенко.

Він також сказав, що справа Тимошенко - це внутрішня проблема України, і не зовсім коректно, коли європейські політики втручаються в це.

Грищенко зазначив, що не володіє інформацією з приводу того, що Барак Обама в Віктор Янукович на короткій зустрічі в Нью-Йорку обговорювали питання арешту Тимошенко.

Нагадаємо, посол України у США Олександр Моцик заявив, що під час зустрічі Президентів України та США питання ув'язнення колишніх чиновників, зокрема, Тимошенко, не піднімалися.