ua en ru

Греція підписала угоду про обмін держоблігацій і отримання кредитного траншу

Міністр фінансів Греції Євангелос Венізелос підписав угоду, яка передбачає порядок обміну державних облігацій, що знаходяться в приватному секторі, а також параметри кредитування країни, говориться в прес-релізі грецького Мінфіну.

Крім цього, Венізелос підписав ще низку угод. Перше - про рекапіталізацію грецьких банків. Друге - про надання гарантій, що в разі ускладнень у виконанні операції з обміну облігацій приватного сектора ЄЦБ із коштів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) буде здійснювати підтримку ліквідності. Третє - про виплати кредиторам 30 млрд євро для часткової компенсації їх фінансових втрат від списання облігацій. Четвертий документ передбачає компенсацію відсотків по облігаціях за рахунок EFSF. Заключною стала угода про реалізацію схеми спільного функціонування державного і приватного секторів.

З боку ЄС дані угоди підписав глава EFSF Клаус Реглінг.

Нагадаємо, раніше Европгруппа дала свою попередню згоду на надання Греції другого кредитного траншу в обмін на проведення обміну облігацій, які знаходяться в руках приватних інвесторів.