ua en ru

Грецька криза стала свідченням кризи всього ЄС, - Медведчук

Перемогу на позачергових парламентських виборах в Греції, швидше за все, отримає основна опозиційна партія країни - Коаліція радикальних лівих сил (СІРІЗА), таким чином, перемога цієї партії стане першою перемогою євроскептиків на парламентських виборах. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик упевнений, що новий уряд Греції займеться в першу чергу переглядом умов угод з Євросоюзом. "Таким чином, вперше відмова країни - члена ЄС від єдиної європейської валюти цілком може стати реальністю", - зазначив він.

За словами Медведчука, грецька криза стала свідченням кризи всього ЄС і зруйнувала старанно створюваний міф про європейську солідарність.

"Те, що відбувається зараз в Греції та інших країнах Євросоюзу, цілком закономірно. Судячи з усього, справджуються прогнози іспанського публіциста Хосе Ігнасіо Торребланка, які він, виходячи з реакції ЄС на грецьку кризу, дав кілька років тому у відомій статті "5 причин, по яких Європа розвалюється", - розмірковує лідер "Українського вибору".

Медведчук вважає, що Торребланка абсолютно точно передбачив і можливі варіанти розвитку подій в об'єднаній Європі: країни ЄС будуть виступати проти нав'язаної їм політики та все більш обтяжливого обов'язку або ж самі уряду-кредитори об'єднаються, щоб дистанціюватися від держав, що переживають труднощі з платоспроможністю, або взагалі витіснити їх з єврозони.