ua en ru

Межі територій Донбасу з особливим статусом визначатиме Рада, - Турчинов

Межі територій Донбасу, яким дією закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" надано особливий статус, будуть визначатися українським парламентом.

Межі територій Донбасу, яким дією закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" надано особливий статус, будуть визначатися українським парламентом. Про це повідомив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов в інтерв'ю каналу "1+1", передає прес-служба ВР.

За його словами, незважаючи на існування нової редакції закону (в якій кордону територій Донбасу з особливим статусом визначає керівник антитерористичного центру при СБУ, - ред.), глава ВР може підписати тільки той варіант, за який голосували депутати, а саме - про визначення територій Луганської та Донецької областей з особливим статусом парламентом України.

Нагадаємо, 17 вересня були внесені зміни в законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".