ua en ru

На кордоні з Росією затримали двох чоловіків, які пропонували хабар українським прикордонникам

На кордоні з Росією затримали двох чоловіків, які пропонували хабар українським прикордонникам Фото: хабар у доларах (facebook.com nabu.gov.ua)

Громадяни Росії та Молдови таким чином мали намір вирішити питання безперешкодного перетину державного кордону

Співробітники Державної прикордонної служби України затримали на пунктах пропуску, що на кордоні з Росією, затримали громадян Росії та Молдови, котрі пропонували хабар українським прикордонникам. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Зокрема у пунктах пропуску "Катеринівка" та "Сеньківка" прикордонники Сумського та Чернігівського загонів задокументували дві спроби пропонування хабарів у розмірі 50 доларів США та 1 тисячі російських рублів. Громадяни Росії та Молдови таким чином мали намір вирішити питання безперешкодного перетину державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Пункт пропуску "Катеринівка" знаходиться на кордоні з Росією, а в пункті пропуску "Сеньківка" сходяться кордони трьох країн - Білорусі, Росії та України.

"Від неправомірної вигоди правоохоронці звісно відмовились, а на порушників були складені протоколи за статтею 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)", - повідомляє Держприкордонслужба.

Нагадаємо, у суботу, 2 грудня, стало відомо, що за матеріалами Служби безпеки України оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою організаторам схеми нелегальної міграції через територію України.